Petice proti odchodu do důchodu v 68 letech

Vážené kolegyně,
vážení kolegové,
v mediálním prostoru se velmi vážně hovoří o vládou připravovaném posunutí věku odchodu do důchodu ze současných 65 na 68 let. Přestože zatím nemáme k dispozici žádné oficiální podklady, považujeme za nezbytné se proti tomuto záměru ozvat.
Řada profesí je fyzicky či psychicky velmi náročných. Navíc mnoho lidí již po 65. roce věku není v takové zdravotní kondici, aby mohli svou profesi dále vykonávat. A u opravdu těžkých zaměstnání tato situace nastává ještě dříve. Dlouhodobě proto požadujeme zkrácení věku odchodu do důchodu pro náročná povolání.
Prosíme podpořte Petici proti odchodu do důchodu v 68 letech a za dřívější odchod do důchodu zaměstnanců v náročných profesích, která je přílohou tohoto dopisu. Šiřte tuto petici mezi svými kolegy, rodinami i přáteli.
Vaše podpisy dají vládě jasně najevo, že s takovými návrhy nesouhlasíte. Mohou také přispět k tomu, že PSP ČR s námi bude muset toto téma projednat.
Podepsané petiční archy posílejte na adresu: ČMKOS, Politických vězňů 1419/11, 110 00 Praha 1. Na obálku napište slovo PETICE.
Předem všem moc děkujeme.

!!! Petici je možné vytiksnout a podepsat a předat členům VZO, nebo podepsat v kanceláři ZO. petice budou vytištěné i před kancelářemi odborů KOVO!!!

Soubor ZDE

Přidáno 9. 3. 2023, autor: Roman Bence